A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Una plataforma danesa desgrana el matemàtic que va predir la desintegració d’Espanya el 2029. La Vanguardia, 31-12-2020.

Una plataforma danesa desgrana el matemàtic que va predir la desintegració d’Espanya el 2029. La Vanguardia, 31-12-2020.

La Vanguardia. Logotip.La Vanguardia. Dijous, 31 de desembre del 2020.

Alexandre Deulofeu.

Una plataforma danesa desgrana el matemàtic que va predir la desintegració d’Espanya el 2029.

El podcast compta amb set capítols, amb l’actor Francesc Orella narrant la teoria sobre els patrons de l’evolució històrica.

Alexandre Deulofeu (deulofeu.org).Alexandre Deulofeu (deulofeu.org).

Redacció.

31-12-2020, 15h42’.

La plataforma de podcast danesa Podimo ha estrenat el projecte La Matemàtica de la Història, que narra la teoria sobre l’evolució del polític i filòsof Alexandre Deulofeu (L’Armentera, 1903 – Figueres, 1978).

Durant set episodis de mitja hora, els oïdors poden descobrir a través de la veu de l’actor Francesc Orella la fórmula amb la qual Deulofeu va detallar els patrons de l’evolució històrica de les civilitzacions i els imperis.

Així va predir esdeveniments geopolítics com la desintegració de la Unió Soviètica o la reunificació d’Alemanya. Uns altres, com la desintegració de l’imperi espanyol, els va datar per al 2029. El projecte és una de les apostes amb les quals la plataforma es vol introduir en el mercat de parla hispana.

La sèrie de podcast documental està produïda per la Coctelera Music i El Cañonazo Transmedia, amb guió del periodista David de Montserrat que acompanya a l’historiador i nét d’Alexandre Deulofeu, Juli Gutiérrez Deulofeu.

L'actor Francesc Orella.L’actor Francesc Orella (Altres Fonts).

Segons David de Montserrat, el projecte en una plataforma com Podimo té un «abast potencial global» que permetrà fer arribar la figura i l’obra de Deulofeu «més enllà» de la Catalunya que ja el coneix.

«És essencial que es faci justícia amb un dels catalans que hauria de ser més universals de tots, perquè La Matemàtica de la Història és una temàtica que afecta a la geopolítica mundial i pot interessar a molts oïdors de tot el món», explica el periodista.

Encara que basat en fets reals, el podcast juga amb els elements narratius com donar veu al propi Deulofeu mitjançant la narració de Francesc Orella. L’actor explica que ha gaudit fent el personatge del farmacèutic català i destaca la «valentia» d’un home que es va dedicar a una qüestió que podria ser qualificada de «estrambòtica».

«Deulofeu sorgeix com un visionari, un tipus valent i agosarat com tots els pioners i precursors, un tipus que trenca motlles i per a mi això ja té molt mèrit en l’àmbit que sigui i fer-lo en el camp de la història em sembla apassionant. Ara més que mai pot interessar a molta gent perquè vivim uns temps decisius, de canvis i turbulències i la gent és conscient», assevera.

Podimo, fundada a Copenhaguen al setembre del 2019, i coneguda ja en el sector com el Netflix del podcast, ha iniciat un projecte d’expansió internacional després d’aconseguir 21 milions d’euros en dues rondes d’inversió.

La plataforma danesa ja compta amb més d’un milió d’usuaris a nivell global i a part de Dinamarca, ja és operativa a Alemanya, i des del mes de maig a Espanya i en 21 països d’Amèrica Llatina. Pròximament ho farà al Regne Unit. Enguany tindrà una producció de 250 podcasts.

Podimo preveu aconseguir els 2.000 podcast de producció pròpia el 2021. El mercat mundial del podcast està experimentant un creixement molt important com a nou format d’àudio de consum cultural, d’entreteniment i informatiu i el mercat hispanoparlant, que s’erigeix com un els més actius per darrere de l’anglès.

En aquest sentit, durant els primers cinc mesos de 2020 la producció i publicació de podcast als països hispanoparlants ha crescut un 94%. Segons la consultora Deloitte el mercat mundial de podcasting creixerà un 30% interanual en els pròxims 5 anys arribant als 3.300 milions de dòlars el 2025.

Enlace de l’article original en castellà:

https://www.lavanguardia.com/cultura/20201231/6160007/plataforma-danesa-podimo-podcast-alexandre-deulofeu-matematico-desintegracion-espana-2029.html

Enllaç del Teaser dels podcasts d’Alexandre Deulofeu a Podimo:

https://podimo.com/es/shows/08c4e884-6362-4d87-9992-d9afc510137e/episode/22b06dc0-ecd1-4fd2-8439-6f1dfbc3eb00