A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

L’evolució social.

La Vanguardia. Diumenge, 28 d’agost de 1938. Pàgina 7.

Llibres i revistes.

«L’evolució social », per Alexandre Deulofeu.

Alexandre Deulofeu ha emprès una empresa de gran volada: exposar el procés dels fets històrics, des de l’antiguitat llunyana, per a demostrar que existeix una llei evolutiva que segueix el destí dels pobles. Aquesta considerable labor la va iniciar amb «Catalunya i l’Europa futura», on exposava l’analogia evolutiva de tots els pobles d’Europa. Ara el propòsit es fa més ampli i, alhora, més precís, amb «L’evolució social».

En aquesta obra Deulofeu aprofundeix més en els esdeveniments polítics i socials, sobretot en aquests darrers, per convèncer-nos de la veritat de la seva asserció, segons la qual les individualitats que duen la direcció d’un poble no són més que la concreció d’un estat d’esperit general i es limiten a acomplir una llei matemàtica inflexible i perfecta. D’aquesta labor s’ha publicat ara el primer volum, dedicat a exposar l’evolució social de l’Europa antiga, des de l’any mil abans de Crist, fins l’any vuit-cents de la nostra Era. És un estudi notabilíssim, escrit amb gran soltesa i a base d’una sòlida i rica erudició. La labor que està realitzant Alexandre Deulofeu haurà de representar una aportació considerable a la cultura catalana.

El llibre, editat per l’Escola Politècnica de Figueres, de la Generalitat de Catalunya, i imprès en els tallers de la mateixa, du un resum en la llengua internacional «occidental».