A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Catalunya 1932-34.

La Vanguardia. Dijous, 19 de setembre de 1935. Pàgina 4.

Llibres i revistes.

«Catalunya 1932-34», per Alexandre Deulofeu. Llibreria Catalonia, 1935.

D’aquest o d’aquell costat de l’Ebre, Catalunya ha tingut, des de l’adveniment de la República, paper de protagonista en els esdeveniments polítics que han vingut a desenvolupar-se. No és, doncs, estrany, que un espès núvol d’escriptors hagi caigut sobre el tema… sense que, per cert, sembla encara que hagi perill d’esgotar-lo.

En actitud serena, i, evidentment, des d’un punt de vista amplament federalista, el senyor Deulofeu jutja els fets esdevinguts en els darrers anys, cerca la seva arrel fonda, compara la situació de Catalunya amb la de les altres nacions que es veuen en situació semblant o que han de resoldre anàlegs problemes, estudia el procés de renaixement de les nacionalitats europees, i assenyala camins a seguir en un esdevenidor proper. Com en el seu llibre anterior «Catalunya i l’Europa futura» l’autor es mostra optimista respecte als destins de la pàtria, malgrat les ensopegades i esculls sorgits en el camí de la seva plena expansió i desenvolupament.