A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

15-9-2023. Conferència d’en Juli Gutièrrez Deulofeu. Santa Perpètua de Mogoda. La Matemàtica de la Història.

15-9-2023. Conferència d’en Juli Gutièrrez Deulofeu. Santa Perpètua de Mogoda. La Matemàtica de la Història.

Juli Gutièrrez Deulofeu. La Matemàtica de la Història.

Fitxa de l’activitat.

Activitat: Conferència «La Matemàtica de la Història».

Dia i hora: Divendres, 15 de setembre del 2023, 19h30′.

Lloc: Centre Cívic El Vapor. Sala la Filadora. Enric Granados s/n. Santa Perpètua de Mogoda.

Organitza: Cercle de Recerques i Estudis Mogoda.

15-9-2023. Conferència d’en Juli Gutièrrez Deulofeu. Santa Perpètua de Mogoda. La Matemàtica de la Història. 1.

15-9-2023. Conferència d’en Juli Gutièrrez Deulofeu. Santa Perpètua de Mogoda. La Matemàtica de la Història. 2.

Juli Gutièrrez Deulofeu (Figueres, 1964).

Va conviure amb el seu avi matern Alexandre Deulofeu fins als 14 anys, però va ser més endavant quan es va interessar pel coneixement de la seva vida, obra i pensament, del qual ha arribat a ser el principal defensor.

Enginyer agrícola, reparteix el seu temps donant classes d’història a joves alumnes, amb el cultiu ecològic al mas d’Ordis.

En els seus articles, llibres, conferències i entrevistes explica com aquesta teoria cíclica es va acomplint en la realitat dels diferents àmbits de l’activitat humana i dels diferents pobles del món.

La seva labor d’investigació el fa anar més lluny en les seves conclusions a les que va arribar en vida el seu avi matern. Persegueix, això sí, el mateix objectiu d’aconseguir que el coneixement dels cicles històrics permeti que els canvis que s’hagin de produir ho facin de forma pacífica en lloc de violenta, amb el propòsit d’assolir la tant desitjada pau mundial.

Participa en el rodatge del documental Alexandre Deulofeu., l’historiador del futur, sufragada amb una campanya de micromecenatge mitjançant la plataforma TotSuma, on entrevista a diferents personatges d’arreu del món que conegueren el seu avi matern o bé estudiaren la seva vida i obra.

Les seves ponències sobre art, la política i els moviments de la història no deixen indiferent ningú.

La teoria de Deulofeu.

La teoria de Deulofeu estableix que cada civilització comprèn diferents imperis, cadascú dels quals té una durada de 550 anys de mitjana. Alhora, cada civilització pot viure tres cicles de 1700 anys. On es troba la civilització occidental i cap a on va a aquestes alçades del segle XXI? Sembla que les lleis matemàtiques poden donar-nos resposta.

Tots els pobles segueixen la mateixa evolució, però aquesta queda avançada o endarrerida segons la posició geogràfica de cada país.

Enunciats bàsics de la proposta:

  • Tots els pobles passen per èpoques de gran fraccionament demogràfic, alternades amb unes altres èpoques de gran unificació o èpoques imperialistes.

  • Les èpoques de gran fraccionament tenen una durada de sis segles i mig. Les èpoques de gran unificació tenen una durada de deu segles i mig. El cicle evolutiu comprèn, doncs, disset segles.

  • Durant aquest procés evolutiu els pobles passen per fases perfectament establertes per a arribar, al final del cicle, a ocupar la mateixa posició que al seu començament.

  • El cicle evolutiu comprèn tots els ordres de l’activitat humana, és a dir, que hem de considerar, a més d’un cicle polític, un cicle social, artístic, filosòfic, científic…

La matemàtica de la història.

La matemàtica de la història és el nom amb que es coneix la teoria de la història que formulà el polític i filòsof català Alexandre Deulofeu, la qual es una teoria cíclica i determinista sobre l’evolució de les diferents civilitzacions dins la història. En paraules del filòsof Francesc Pujols: l’obra de Deulofeu assenyala fets a punt de produir-se i està destinada a canviar el concepte de la història.

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya.

Departament de Cultura.

Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Institut Ramon Muntaner. Irmu.

SoloCuadr.com

Gestoria Jansana.

Aranow.

ARANOW Packaging Machinery.

Pastisseria Delicious.com

SSS Subirats.

La perpetuenca.

Granja l’heura.

CREM

Cercle de Recerca i Estudis Mogoda.