A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

L’historiador Juli Gutiérrez Deulofeu: «Que Espanya es desintegrarà és indiscutible».

L’historiador Juli Gutiérrez Deulofeu: «Que Espanya es desintegrarà és indiscutible».

«Versió RAC1».«Versió RAC1». Divendres, 11 de setembre del 2020.

«Versió RAC1».

L’historiador Juli Gutiérrez Deulofeu: «Que Espanya es desintegrarà és indiscutible».

El seu avi, Alexandre Deulofeu, va crear «La matemàtica de la història» i va predir la derrota dels nazis i la caiguda de l’URSS.

Alexandre Deulofeu, creador de la teoria «La matemàtica de la història». CC0.Alexandre Deulofeu, creador de la teoria «La matemàtica de la història». CC0.

Alexandre Deulofeu va ser filòsof i historiador, també farmacèutic de Figueres i alcalde de la ciutat. A més, va desenvolupar una teoria, anomenada «La matemàtica de la història», que vaticina la desintegració de l’Estat espanyol d’aquí a 9 anys.

Amb aquesta teoria, Deulofeu va fer prediccions molt acurades. Per exemple, va predir la derrota dels nazis quan la guerra era clarament favorable a Hitler. I també va predir el final de l’imperi soviètic.

Al Versió RAC1 n’han parlat amb el seu net, Juli Guitérrez Deulofeu, que també és historiador i explicar en què consisteix «La matemàtica de la història».

Deulofeu agafa tota la història que hi ha al seu abast i comença a comparar fets històrics que semblen aïllats i, enmig de la voràgine dels esdeveniments, troba una recurrència. I veu que la història té el mal costum d’anar-se repetint al llarg del temps.

Juli Gutiérrez Deulofeu historiador.

Deulofeu calcula que les civilitzacions duren 1700 anys i els imperis, uns 550. Sabent en quin moment es troba una regió determinada, afirma que és possible esperar uns esdeveniments i no uns altres.

Diu que el llistat d’encerts de Deulofeu és brutal i critica que no va ser escoltat a la seva època. També qüestiona la figura de Vicens Vives, un dels grans detractors de les teories del seu avi.

Com un personatge tan mediocre com Vicens Vives, que feia de la mentida una forma d’existència, podia dir coses com aquestes? Vives tenia poca cultura.

Deulofeu viu en aquest món mecanicista i l’entén perfectament. Diu que l’ésser humà porta tota la vida pensant igual de malament, per tant al segle XX i XXI continuarà igual i avui dia ho estem veient.

La desintegració de l’Estat espanyol.

Deulofeu deia que hi ha dos períodes a la història: els de fragmentació territorial i els d’unificació territorial. Conclou que «si amb el Reis Catòlics comença el procés d’unificació, i la vida mitja d’un imperi son 550 anys, al 2029 l’Estat espanyol s’ha de desintegrar».

Que Espanya es desintegrarà és indiscutible. Podem fer com Iugoslàvia i convertir-nos en països independents dins l’Europa alemanya.

Juli Gutiérrez Deulofeu diu que si el govern espanyol fos «assenyat i responsable» tindria en compte aquesta realitat catalana. Però també diu que a Catalunya no s’han fet bé les coses i subratlla que Ciutadans va guanyar les eleccions després del referèndum de l’1-O.

Les altres previsions de Deulofeu.

Iugoslàvia.

El 1934, el científic escriu que el règim iugoslau trontolla i es transformarà en dues o tres repúbliques. El 1991 s’independitzen Eslovènia, Croàcia i Macedònia. El 1995 ho fa Bòsnia i Hercegovina i el 2006 Montenegro.

URSS.

El 1951 Deulofeu alerta que al voltant de l’any 2000 l’URSS es desintegrarà en multitud d’estats eslaus.

Vietnam.

El 1970 Deulofeu aconsella als Estats Units la retirada del Vietnam i de totes les tropes de l’Àsia perquè contra la Xina «no hi tenen res a fer».

Europa.

El 1974 el científic preveu que la Unió Europea estarà sota hegemonia germànica amb un Alemanya unificada. El Mur de Berlín cau el 1989.

Enllaç de la notícia original en català:

https://www.rac1.cat/programes/versio/20200911/483403411170/deulofeu-historiador-matematica-espanya-desintegracio-catalunya-prediccions.html