A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

El «Kali Yuga» o Edat de Ferro.

El «Kali Yuga» o Edat de Ferro.

Cicles còsmics.En el «Linga Purana» hindú, escrit 600 anys abans de l’era cristiana, relata el darrer dels yugues, el «Kali Yuga» o Edat de Ferro:

«En el Kali Yuga, els homes viuran turmentats per l’enveja, irritats, sectaris, indiferents a les conseqüències dels seus actes. Estaran amenaçats per la malaltia, la fam, la por i terribles calamitats. Els seus desitjos estaran mal orientats, el seu saber serà utilitzat amb fins malvats. Seran deshonestos. Molts es perdran en la crueltat. La noblesa declinarà, i els esclaus pretendran governar i compartir amb els savis, el coneixement, els menjars, els setials, i els llits. Els governants seran, majoritàriament, de baixíssim bressol. Seran tirànics dictadors. Es mataran els fetus i els herois. Els artesans voldran exercir el paper dels savis, els savis el dels artesans. Els lladres es convertiran en reis, i els reis en lladres. Rares són les dones boniques. S’estendrà la promiscuïtat. L’harmonia social desapareixerà per tot arreu. La terra no produirà gairebé res en alguns llocs i produirà molt en altres. Els governants s’apoderaran dels béns, i deixaran de protegir el poble. Mercaders de baix bressol seran honrats com si fossin sacerdots, i lliuraran a gent que no és digna d’això, els perillosos secrets de les ciències tradicionals. Els mestres s’enviliran venent el seu saber. Els pocs mestres purs es refugiaran en una anònima vida errant. Al final del Kali Yuga, augmentarà el nombre de les dones, i disminuirà el dels homes, als quals els mancarà tota virilitat. (…) Ningú no deixarà d’emprar un llenguatge groller, ningú no acomplirà amb la seva paraula, tots seran envejosos. (…) Gent sense principis predicarà als altres la virtut. Regnarà la censura, i a les ciutats es formaran associacions de criminals que governaran. (…). Els homes es mataran entre si, i mataran també als nens, a les dones, i a les vaques. Els savis seran condemnats a mort».

D’Ibn Assad, «La roda de quatre braços».