A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Documental

Entrevista a Juli Gutièrrez Deulofeu per TVC

Us informem que l’equip del programa Acció política, de Televisió de Catalunya, ha realitzat una entrevista a Juli Gutièrrez Deulofeu

Podeu veure aquesta entrevista en aquets canals, dies i horaris que us assenyalem a continuació:

Divendres, 3 de juny, 22h nit, Canal 3/24
Dissabte, 4 de juny, 9h30′ matí, TV3
Diumenge, 5 de juny, 22h30′ nit, Canal 3/24

Xerrada d’en Juli Gutièrrez Deulofeu presentant el darrer llibre La Matemàtica de la Història, Alexandre Deulofeu o el pensador global

Dimarts, 26 d’abril del 2016, a les 20 hores, a la Sala Maria Lois de la Casa de la Cultura (edifici biblioteca) de les Borges Blanques. Passeig del Terrall, s/n

Presentacio_2016-04-26_Juli_Gutierrez_Deulofeu_Borges_Blanques

Documental sobre Alexandre Deulofeu.

Campanya de micromecenatge per realitzar un documental sobre Alexandre Deulofeu.

documental-deulofeu

Determinar amb exactitud els cicles vitals dels pobles és possible? Hi ha una teoria matemàtica que determini aquests cicles? Que n’ajusti les etapes com passa en els cicles biològics dels éssers vius que neixen, creixen, entren en declivi i moren? I el més impactant, existeix la teoria que les fixi amb una exactitud esfereïdora? Es pot historiar el futur? Saber d’on venim ens ajuda a saber cap a on anem? Podem entendre el món mitjançant les matemàtiques? Podem entendre el funcionament de la història? Pot ser la història una ciència exacta? I encara més, pot Catalunya obviar i mantenir a l’ostracisme un dels catalans més universals sense ser ni al seu propi país?

Alexandre Deulofeu (l’Armentera, 1903 – Figueres, 1978) fou aquest català que va historiar el futur i ho va fer desenvolupant la teoria de «La Matemàtica de la Història» (Twitter: @MatematicaHist) batejada per Francesc Pujols en una amistat forjada a l’exili de França.

Deulofeu va predir ja els anys 40 del segle passat, tot just acabada la II guerra Mundial, la caiguda de l’URSS o la reunificació alemanya. Però la predicció que tenim més propera en el temps afecta de ple els catalans. I és que Alexandre Deulofeu, consultor habitual de Salvador Dalí que el considerava un dels «genis ultralocals» empordanesos, assegurava, en plena dictadura franquista, que l’any 2029 l’Imperi espanyol ja s’hauria dissolt del tot. Tindrà raó? Serà el procés d’independència que viu Catalunya una de les causes o conseqüències d’aquest anunci del farmacèutic de Figueres?

Com reconeix el seu nét Juli Gutiérrez Deulofeu «no es pot parlar de Deulofeu sinó és des de la sobreexcitació». I és que Deulofeu se’ns presenta com un personatge, com a mínim, apassionant i que mai pot deixar indiferent.

«Malgrat l’espectacularitat de les seves formulacions, va comprovar com tenia una minoria d’admiradors i una immensa majoria d’il·lustrats silencis», assegura el nét. Espectacularitat. Potser és aquesta característica la que en primera instància ens empeny a interrogar-nos sinó estem davant d’un personatge d’una dimensió universal al nivell d’homes de gran transcendència per a la Humanitat que amb més sort que Deulofeu han gaudit del reconeixement i aplicació de les seves descobertes com poden ser Alexander Graham Bell, Marie Curie, Albert Einstein o Thomas Alba Edison.

Per aquests motius, ara, un documental de 60 minuts de durada impulsat per la productora Visiona TV vol acostar aquesta figura excepcional i el seu pensament al gran públic i per això ens cal el vostre suport mitjançant TotSuma.cat per completar el pressupost necessari.

Aquí teniu el vídeo promocional de la campanya de micromecenatge per al finançament del documental «Alexandre Deulofeu, el Nostradamus català?» mitjançant la plataforma totsuma per explicar la figura del creador de la teoria de la Matemàtica de la Història que descriu l’evolució futura social i cultural dels pobles i civilitzacions: