A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur.

Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur.

Podem entendre com és el món avui mitjançant les matemàtiques? Es pot arribar a predir l’evolució de la història? Pot ser la història una ciència exacta?

Aquesta és l’aventura d’un home que, tot sol, es va proposar una de les empreses més grans imaginables: aconseguir la pau mundial. I ho va voler aconseguir amb l’ajuda només de la seva capacitat per entendre el funcionament de la història.

Alexandre Deulofeu (L’Armentera, 1903 – Figueres, 1978) és un personatge alhora excepcional i totalment desconegut. Deulofeu va ser un estudiós solitari amb una particularíssima ambició: voler entendre i predir la història, voler trobar un model matemàtic que li havia de permetre imaginar el món del futur. I el més sorprenent és que Deulofeu se’n va sortir. Ho va aconseguir.

Va demostrar que es pot historiar el futur. Va desenvolupar la teoria de la «Matemàtica de la Història» en vuit volums. El pas del temps ha confirmat les seves previsions. Per exemple: en els anys 30 va preveure la desfeta de Iugoslàvia, la descolonització d’Egipte i l’Índia; el 1941, que Hitler perdria la II Guerra Mundial; els anys 40, que França perdria les seves colònies, i, en els anys 50, altres fets històrics com l’enfonsament de l’URSS o l’hegemonia d’Alemanya en l’Europa actual. D’altra banda, també va anunciar que l’estat espanyol es desintegraria al voltant del 2029.

I allò que encara resulta més sorprenent és que, malgrat el seu èxit, la seva teoria revolucionària va caure en el més absolut oblit.

Aquesta és la història d’Alexandre Deulofeu, que va demostrar que es pot historiar el futur i que va predir amb certesa grans canvis geopolítics. Edició: Visiona TV (http://www.visiona.tv). Producció: Visiona TV en coproducció amb Televisió de Catalunya i David de Montserrat. Emissió: Sense Ficció, per TV3. Data d’emissió: Dimarts, 19 de setembre del 2017. Durada: 53 minuts i 34 segons. Idiomes: català i castellà.

Enllaç del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» en el lloc web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA):

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/alexandre-deulofeu-lhistoriador-del-futur/video/5684862/

Enllaç del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» per descarregar i/o veure. Qualitat alta (992 Mb):

http://mp4-high-dwn.media.tv3.cat/3/7/1503881578573.mp4

Enllaç del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» per descarregar i/o veure. Qualitat mitjana (418 Mb):

http://mp4-medium-dwn.media.tv3.cat/0/2/1503881511720.mp4

Alexandre Deulofeu, l'historiador del futur. Caràtula documental.