A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

La multitud de Deulofeu. 30/7, Cafè de l’Òpera BCN. 9/8, Selva de Mar.

Sumari:
1. Presentació.
2. Web Deulofeu: «La multitud de Deulofeu» del Bloc Cicles generacionals, en català, castellà i anglès.
3. Bloc Montse Guàrdia: 30‑7‑2019. «L’home que no llegia els diaris». Cafè de l’Òpera.
4. Web Matemàtica de la història: 9‑8‑2019. Presentació de «L’home que no llegia els diaris» a la Selva de Mar.

1. Presentació.

En aquesta tramesa del lloc web d’Alexandre Deulofeu us oferim un interessant article titulat «La multitud de Deulofeu» provinent del Bloc dels Cicles generacionals.

A continuació, us recordem la primera presentació de la biografia d’Alexandre Deulofeu prevista pel dimarts dia 30 de juliol del 2019 al cèntric Cafè de l’Òpera de Barcelona.

També us informem que hi haurà una altra presentació el divendres 9 d’agost a la població de Selva de Mar.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

 

Equip de la Matemàtica de la Història.
http://deulofeu.org


2. Web Deulofeu: «La multitud de Deulofeu» del Bloc Cicles generacionals, en català, castellà i anglès.

Hem introduït, dins l’apartat d’«Estudis», l’article titulat «La multitud de Deulofeu», publicat en el bloc «Cicles generacionals», el dissabte, 13 de juliol del 2019.

La multitud de Deulofeu.

«El mestre Deulofeu va tenir la visió de les societats com si fossin un organisme viu, compost dels seus múltiples òrgans. I va encertar, concentrant-se en l’evidència que tot ésser viu travessa un cicle de vida i mort; no obstant això, aquesta imatge porta tal vegada a equívocs si no ampliem el concepte (…)».

http://www.deulofeu.org/la-multitud-de-deulofeu/

3. Bloc Montse Guàrdia: 30‑7‑2019. «L’home que no llegia els diaris». Cafè de l’Òpera.

Conferència. Dimarts, 30 de juliol del 2019.

«L’home que no llegia els diaris».

Primera presentació de la biografia d’Alexandre Deulofeu a Catalunya.

Ponents:

David de Montserrat i Nonó (Girona, 1972) és periodista. Ha treballat i col·laborat en premsa digital, ràdio i televisió en mitjans com ara TV3, TVE, Vilaweb, Cadena Ser, l’Agència Catalana de Notícies (ACN) o Directe.cat, entre altres, així com a l’àrea de comunicació del Govern de Catalunya, des d’on va impulsar les campanyes «Elteumòbil.cat» i «Catalan, a business opportunity», entre altres accions. Actualment és col·laborador del magazín «La Mira». També està vinculat al món de les startups i els business angels.

Juli Gutiérrez Deulofeu (Figueres, 1964). Nét i estudiós des de fa trenta anys de la figura del seu avi Alexandre Deulofeu. Enginyer agrícola i llicenciat en Història, viu al Mas Deulofeu d’Ordis. Ha publicat «La matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global» (Lapislàtzuli Editorial, 2014) «Alexandre Deulofeu. La matemàtica de la història» (Llibres de l’Índex, 2004) i «La Matemàtica de la Història. La teoria cíclica d’Alexandre Deulofeu» (Brau Edicions, Diversos autors, 2005). Assessor i protagonista del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» amb VisionaTV per a TV3.

Per a garantir plaça, cal realitzar prèvia reserva al telèfon / WhatsApp 654113551.

Per una bona organització, és sol·licitarà el tiquet de consumició, per poder accedir a la sala.

El preu popular és de 5€ per a sufragar les despeses de publicitat, i organització de l’esmentat esdeveniment.

Lloc: Cafè de l’Òpera.
Consumició mínima obligatòria.
La Rambla, 74, de Barcelona (Davant del Gran Teatre del Liceu).
Data: Dimarts, 30 de juliol del 2019.
Hora: 20 hores.

Cafè de l’Òpera.

Situat en el cèntric Passeig de la Rambla, número 74, davant del Gran Teatre del Liceu a molt pocs carrers de la Plaça Catalunya. És un local confortable, emblemàtic amb glamur i solera, on podrem tertuliar amb tranquil·litat, realitzar una conferència, i gaudir qui ho desitgi d’un informal sopar, en ple cor de la ciutat. Tenim la parada de metro «Liceu» (L3, línia verda), i multitud de línies d’autobusos, i a Plaza Catalunya els autobusos nocturns i totes les línies que van a «rodalíes».

Ubicació segons «Google Maps»:

https://www.google.es/maps/place/Rambla+de+Catalunya,+13,+08007+Barcelona/@41.3881015,2.1675553,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x12a4a2f3a94430b5:0xe4ee3a6cbd3a9b9f!2sRambla+de+Catalunya,+13,+08007+Barcelona!3b1!8m2!3d41.3878825!4d2.1672247!3m4!1s0x12a4a2f3a94430b5:0xe4ee3a6cbd3a9b9f!8m2!3d41.3878825!4d2.1672247

«L’home que no llegia els diaris».

Es pot historiar el futur? Es poden predir amb certesa esfereïdora grans canvis geopolítics? Té sentit mirar el passat per pronosticar l’avenir? Realment algú coneix els designis d’imperis, cultures i civilitzacions? Qui? Un geni? Un bufanúvols? Un observador privilegiat? I si hi ha un qui, com és i com hi arriba? El «qui» és un català i, el «què», la «Matemàtica de la Història». Alexandre Deulofeu i Torres (L’Armentera 1903 – Figueres 1978) passa per aquest món amb una sola cabòria. Farmacèutic de professió però filòsof de la història per devoció, com l’apotecari que prepara les seves fórmules per guarir malalties, el protagonista d’aquesta biografia troba la fórmula per evitar els grans mals a la Humanitat o, com a mínim, per mitigar-los.

Una aportació espectacular reconeguda per il·lustres admiradors com Salvador Dalí, Francesc Pujols o Pau Casals i criticada igualment per altres il·lustres com l’historiador Jaume Vicens Vives o l’escriptor Josep Pla. Per la temàtica tractada som davant del paradigma del català més universal de tots però, paradoxalment, sense ni «ser» al seu propi país.

En finalitzar la xerrada, David de Montserrat i Nonó i Juli Gutiérrez Deulofeu obriran el debat, plantejant totes les opinions o interrogants que sorgeixin sobre el tema en qüestió.

Títol: «L’home que no llegia els diaris».
Autor: David de Montserrat i Juli Gutiérrez Deulofeu.
Editorial: Columna.
Col·lecció: No ficció.
Pàgines: 320.
Idioma: català.
ISBN: 978-8466425117.

Els autors signaran els exemplars.

Per ser la presentació en primícia de la biografia d’Alexandre Deulofeu, s’oferirà, per qui hi estigui interessat, un preu especial, pel pac Biografia + llibre.

Per a més informació entreu en el següent enllaç:

https://montseguardia.blogspot.com/2019/07/conferencia-lhome-que-no-llegia-el.html

Us hi esperem!!!!

4. Web Matemàtica de la història: 9‑8‑2019. Presentació de «L’home que no llegia els diaris» a la Selva de Mar.

9-8-2019. 19 hores. Presentació a la Selva de Mar de «L’home que no llegia els diaris» la biografia d’Alexandre Deulofeu, pare de la Matemàtica de la Història.

Els autors de «L’home que no llegia els diaris» (Columna Edicions), David de Montserrat i Nonó i Juli Gutiérrez Deulofeu presenten la biografia d’Alexandre Deulofeu, el creador de la Matemàtica de la Història.

Es pot historiar el futur? Es poden predir amb certesa esfereïdora grans canvis geopolítics? Té sentit mirar el passat per pronosticar l’avenir? Realment algú coneix els designis d’imperis, cultures i civilitzacions? Qui? Un geni? Un bufanúvols? Un observador privilegiat? I si hi ha un qui, com és i com hi arriba? El «qui» és un català i, el «què», la «Matemàtica de la Història». Alexandre Deulofeu i Torres (L’Armentera 1903 – Figueres 1978) passa per aquest món amb una sola cabòria. Farmacèutic de professió però filòsof de la història per devoció, com l’apotecari que prepara les seves fórmules per guarir malalties, el protagonista d’aquesta biografia troba la fórmula per evitar els grans mals a la Humanitat o, com a mínim, per mitigar-los. Una aportació espectacular reconeguda per il·lustres admiradors com Salvador Dalí, Francesc Pujols o Pau Casals i criticada igualment per altres il·lustres com l’historiador Jaume Vicens Vives o l’escriptor Josep Pla. Per la temàtica tractada som davant del paradigma del català més universal de tots però, paradoxalment, sense ni «ser» al seu propi país.

Dia i hora: Divendres, 9 d’agost de 2019 a les 19h.
Lloc: Centre Cultural «Les Escoles» Carrer Port de la Selva, 11, 17489. La Selva de Mar.

Enllaç de l’article original en català:

http://www.matematicadelahistoria.cat/article/146/09082019-19h-presentacio-a-la-selva-de-mar-delhome-que-no-llegia-els-diaris-la-biografia-d

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Comments are closed.