Taula rodona a Montblanc. Emissió del documental per TV3.

Sumari:
1. Presentació.
2. Quarta Universitat de la Nova Història, del 2 al 6 d’agost del 2017. Taula rodona amb Juli Gutièrrez Deulofeu a Montblanc.
3. TV3 emetrà el proper 5 de setembre el documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur».

1. Presentació.

En aquesta tramesa del lloc web d’Alexandre Deulofeu, us informem del proper encontre de la Universitat de la Nova Història a Montblanc, entre els dies 2 i 6 d’agost. A destacar que, en aquest diumenge 6 d’agost, en Juli Gutièrrez Deulofeu participarà en una taula rodona, de la qual us informem la resta de detalls.

També ens fem ressò de l’anunci proporcionat des del lloc web de la plataforma «TotSuma», pertanyent al projecte de micromecenatge gestionat pel periodista David de Montserrat, el qual va servir per realitzar el documental sobre Alexandre Deulofeu, que la seva emissió per TV3 es farà, si no hi ha res de nou, el proper dimarts 5 de setembre del 2017.

Després de moltes dècades d’oblit del personatge d’Alexandre Deulofeu i la seva «Matemàtica de la Història», creiem que l’emissió d’aquest documental pot ser la fita per treure’ls de la ignorància.

Coincidim plenament amb el mateix David de Montserrat que caldria fer un segon documental que exposi aquella part de la «Matemàtica de la Història» que també esmenta Deulofeu, que és el paper de l’Empordà i el Rosselló i, per extensió, la nació catalana com a bressol de la civilització europea occidental.

Aprofitem per demanar-vos la vostra col·laboració per fer-nos arribar aquelles notícies i articles d’opinió publicats en la premsa escrita i digital, que tracten sobre Deulofeu i la «Matemàtica de la Història», però que encara no tenim incorporats al nostre lloc web.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip de la Matemàtica de la Història.
http://deulofeu.org


2. Quarta Universitat de la Nova Història, del 2 al 6 d’agost del 2017. Taula rodona amb Juli Gutièrrez Deulofeu a Montblanc.

Montblanc, Conca de Barberà.

Convent de Sant Francesc, carrer Miquel Alfonso.

Diumenge 6 d’agost a les 12 del migdia, taula rodona: «Recuperar el passat per guanyar el futur».

– Miquel Àngel Estradé, Senador per Lleida.

– Nati Muñoz-Espinalt, Historiadora de les modes i costums i Presidenta de l’Associació de Psicoestètica Carles Muñoz-Espinalt.

– Omaira Beltran, Periodista i coordinadora de projectes de l’associació intercultural Llatins per Catalunya.

– Juli Gutièrrez Deulofeu, Historiador, Enginyer Tècnic Agrícola i nét i difusor de l’obra del filòsof Alexandre Deulofeu.

Presenta i modera: Agnès Toda, Filòloga i escriptora.

Organitza: Institut Nova Història.

Enllaç del programa complet en català:

https://www.inh.cat/agenda/4a-Universitat-Nova-Historia-del-2-d’agost-al-6-d’agost-del-2017–2017-08-02

Informació i prematrícula:

https://www.inh.cat/universitat

Enllaç de la ubicació segons «Google Maps»:

https://www.google.com/maps/place/Montblanc+Medieval/@41.379022,1.163101,16z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xd8e9d50fcd3f045f!8m2!3d41.3790222!4d1.1631014?hl=ca

Més informació a:

http://www.deulofeu.org/quarta-universitat-de-la-nova-historia-del-2-al-6-dagost-del-2017-taula-rodona-amb-juli-gutierrez-deulofeu-a-montblanc/


3. TV3 emetrà el proper 5 de setembre el documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur».

Us informem de la comunicació rebuda aquest dimarts, 4 de juliol, per part de la plataforma «TotSuma», que va coordinar la campanya de micromecenatge per realitzar el documental dedicat a Alexandre Deulofeu:

Dimarts, 4 de juliol del 2017.

Benvolguts sumadors,

El proper dimarts 5 de setembre de 2017 a les 22h45′ s’emetrà dins el programa «Sense ficció» de TV3 el documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» que vàreu contribuir a fer realitat l’any passat. El documental, que es va preestrenar el novembre passat a Figueres amb un ple absolut al Teatre «El Jardí», esperem que serveixi per donar a conèixer a una audiència tan àmplia com sigui possible la figura d’un dels catalans més universals però alhora més ignorats i desconeguts.

Tot i que el dia a dia de l’actualitat, especialment aquest 2017 amb els efectes de la victòria de Donald Trump als EUA, del Brexit britànic, el nou lideratge d’Alemanya a la Unió Europea, la crisi social i política francesa, el rearmament del Japó o el nou liderat global que vol emprendre la Xina, dóna molts senyals de la vigència de la «Matemàtica de la Història», l’emissió per TV3 del documental sobre Alexandre Deulofeu coincideix amb un moment especialment significatiu per les repercussions que pot tenir el referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya del proper 1 d’octubre en la desfeta de l’Imperi espanyol anunciada pel 2029.

Prèviament a l’emissió, el documental es preestrenarà als Cinemes Girona de Barcelona el mateix dia 5 de setembre a les 20 hores. Podreu adquirir les entrades aquí (http://www.cinemesgirona.cat/projeccions/visions-documentals-programacio-temporada-2016-17/). El passi del documental es completarà amb un cinefòrum després de la projecció entre el públic i l’historiador i nét d’Alexandre Deulofeu, Juli Gutiérrez Deulofeu, i altres personatges que apareixen al documental.

Gràcies una vegada més pel vostre suport.

Enllaç de la notícia original en català:

https://www.totsuma.cat/projecte/1408/alexandre-deulofeu-lhistoriador-del-futur/actualitzacions/1021

Comments are closed.