A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

La herència Deulofeu

PDF logo..

Empordà 16/4/2013

Figueres. Cristina Vilà

L’herència de Deulofeu.


Carles Ayats i l’autor, Genís Sinca, durant la presentació. Foto: Roger Lleixà.

Genís Sinca, premi Josep Pla per «Una família exemplar», avança que dedicarà el proper llibre a la ciutat de Figueres i al llegat del farmacèutic

Si una cosa va deixar clara l’escriptor i periodista Genís Sinca durant la presentació, sui generis, de la seva novel·la Una família exemplar, dissabte passat al Museu del Joguet de Figueres, és que les teories del figuerenc Alexandre Deulofeu l’han fascinat. Les idees avançades i premonitòries del qui fou alcalde de Figueres l’han fet imaginar un protagonista molt particular per a la seva pròxima novel·la, un psiquiatre de més de 200 anys que, portat per les ensenyances de Deulofeu, anirà a Figueres a predicar tot allò que li ha ensenyat el mestre. Més que dedicar-se a parlar de la seva primera novel·la, guanyadora del darrer premi Josep Pla, Sinca avançà molts detalls del seu nou treball literari, el segon volum del que vol ser una trilogia. «Figueres es convertirà en la capital espiritual del món», augurà.


L’escriptor manresà bolcà una bona dosi d’humor al llarg de l’hora que durà l’acte. Responent com volia a les preguntes del presentador, el director editorial del SETMANARI EMPORDÀ, Carles Ayats, no el va pertorbar en absolut l’auditori congregat -segons les teories de Deulofeu hi havia més de 200 persones a la sala i no mitja dotzena. Pregunta rere pregunta, Sinca anà revelant molts secrets de la nova proposta que farà les delícies dels seus nombrosos lectors, ja que Una família exemplar ja ha arribat a la tercera edició i ha ajudat a situar Manresa dins l’univers literari.

Possibilitat de transformació.

Sinca confessà haver-se dedicat durant anys al digne ofici de negre, és a dir, a escriure llibres que signaven altres. «Som molts com jo i sumem una força insòlita», assegurà. No fent cas dels consells del seu pare i després d’una conversa molt instructiva amb un editor passejant per la platja d’Altafulla, va decidir escriure una novel·la amb més de mig miler de pàgines que és, diu, «l’antídot a la crisi». A Una família exemplar, que s’havia de titular El gendre perfecte però que les darreres aparicions d’Urdangarin li van fer canviar d’opinió, Sinca ha retratat uns personatges seduïts pel poder, dues famílies de Manresa i Tortosa, les relacions de les quals simbolitzen, entre altres coses, la lluita entre el bé i el mal. «;En el fons és una novel·la molt moral, hi ha un significat profund, que cada individu entengui que és l’únic ésser que pot transformar-se», explicà tot assegurant que el seu interès és que «el llibre faci passar una bona estona». Sinca es mostrà satisfet d’haver guanyat el Josep Pla, un guardó que reconeix la tasca dels periodistes, un col·lectiu que, ja fa temps, «estem assaltant el món de la literatura».