A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Esplugues TV La clau de la nostra història

Entrevista Esplugues TV

Esplugues TV, 26-4-2017. La fi d’Espanya, segons la Matemàtica de la història.


La fi d’Espanya, segons la Matemàtica de la història.

Entrevista realitzada als estudis d’Esplugues TV al nét d’Alexandre Deulofeu, l’historiador Juli Gutièrrez Deulofeu, amb Jaume Marfany i Víctor Cucurull, dins del programa «La clau de la nostra història». Data d’emissió: Dimecres, 26 d’abril del 2017. Durada: 26 minuts i 39 segons. Idioma: català.

Alexandre Deulofeu va néixer a l’Armentera el 20 de setembre de 1903. Es va llicenciar en Farmàcia i Ciències Químiques. Al llarg de la seva vida va publicar nombrosos llibres i estableix una gran amistat amb Francesc Pujols i Salvador Dalí.

La millor síntesi biogràfica d’Alexandre Deulofeu és la que figura en la placa d’homenatge en el centenari del seu naixement, que està col·locada a la porta de la casa on va viure uns anys, a la plaça de la Palmera de Figueres, amb un escrit de Josep M. Bordas:

«Filòsof de la història. Historiador de la cultura. Científic, matemàtic, químic, historiador de l’Art, artista i músic. Home de lletres, conreador, bosquetà humanista… Homenàs, homenot, home senzillíssim, bona persona i bon republicà».