A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

TV3 emetrà la increïble vida del català que va preveure els últims 60 anys de la nostra història.

TV3 emetrà la increïble vida del català que va preveure els últims 60 anys de la nostra història.


Racó Català. Dissabte, 16 de setembre del 2017.

Notícia.

TV3 emetrà la increïble vida del català que va preveure els últims 60 anys de la nostra història.

Va assegurar la fi de la Unió Soviètica, la de Iugoslàvia i la desintegració de la nació espanyola, entre moltes altres coses.

Societat. Redacció.

Durant els anys 40, un farmacèutic de Figueres va preveure que la Unió Soviètica s’acabaria abans d’entrar al segle XXI. També va assegurar que Iugoslàvia es desintegraria durant el final del mil·lenni.

A part de tot això, també va assegurar que tard o d’hora, Alemanya tornaria a liderar Europa i la nació espanyola es desintegraria abans del 2030. Com ho feia? Amb una teoria científica innovadora.

Aquest dimarts, TV3 emetrà el documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur», un film sobre el creador de la teoria de la Matemàtica de la Història.

Deulofeu, va ser un polític i filòsof de la història català. Va escriure sobre el que ell va anomenar «matemàtica de la història», una teoria cíclica sobre l’evolució de les civilitzacions. Precisament, aquest documental explica qui va ser ell, com va configurar la seva teoria i els seus resultats.

«Va tenir la desgràcia de ser català».

En declaracions a Racó Català, l’impulsor i coproductor del documental, el periodista David de Montserrat, assegura que la teoria de Deulofeu «no té res a veure amb les ciències ocultes» i que «ell aplicava un mètode científic real i seriós». «Era un acadèmic, extreia conclusions i els resultats sortien», assegura.

També lamenta que l’acadèmica universitària catalana no es prengués seriosament a Deulofeu. «El drama és que no ha entrat, encara, a cap universitat catalana», assegura el periodista. «A les grans universitats del món hi dediquen hores a explicar aquesta ciència».

De fet, de Montserrat, arriba a assegurar que Deulofeu «va tenir la desgràcia de ser català». Segons el periodista, si aquest científic «hagués nascut a Estats Units o a un altre país rellevant, tothom sabria qui va ser».

De Montserrat va conèixer la figura de Deulofeu gràcies a un fil de Racó Català fa uns 10 anys. En un primer moment, recorda amb humor que va pensar que Deulofeu era «un empordanès més tocat per la tramuntana».

No obstant això, també assegura que la seva història el va deixar marcat i que anys després va llegir el llibre del nét de Deulofeu, Juli Gutiérrez Deulofeu, i va descobrir la figura completa d’aquest farmacèutic català.

Els creadors del documental asseguren que amb aquesta projecció a TV3 volen que els catalans, de forma massiva, coneguin aquest personatge tan important de la història del nostre país. «Em temo que, com sol passar, haurà de sortir algun mitjà de renom, com el New York Times, i fer una columna sobre Deulofeu perquè tingui el reconeixement que mereix», assegura de Montserrat.

https://youtu.be/W-m4ohajD7I

Premi Nobel de la Pau?

Alexandre Deulofeu va visitar Veneçuela l’any 1975, on el Consejo Venezolano de la Paz (Consell Veneçolà de la Pau) es va plantejar proposar el seu nom com a candidat a premi Nobel de la Pau.

En un reportatge extra al documental el general retirat de l’Exèrcit veneçolà, Víctor José Fernández Bolívar, explica als seus 93 anys com va descobrir la Matemàtica de la Història i com va portar-la a l’Escola de la Guerra de l’OTAN per fer-ne una tesi doctoral, ja que aquesta teoria permetia acabar amb les guerres i com els Estats Units varen ser-ne els principals reconeixedors.

L’acadèmia sueca manté en secret els candidats que han aspirat a cada premi fins 50 anys després de l’edició. Si realment Deulofeu va ser proposat per a premi Nobel de la Pau, no se sabrà, per tant, com a molt aviat fins al 2025.

Enllaç de la notícia original en català:

https://www.racocatala.cat/noticia/42513/tv3-emetra-increible-historia-farmaceutic-catala-va-preveure

Més informació a:

http://deulofeu.org

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Comments are closed.