A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Emissió del documental per TV3 el 19 de setembre. Passi als Cinemes Girona de Barcelona el dia 5. La cultura irlandesa. Llista de correu.

Sumari:
1. Presentació.
2. 5-9-2017. Emissió del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» als cinemes Girona de Barcelona.
3. Recuperació dels capítols d’Alexandre Deulofeu sobre la cultura irlandesa.
4. Llista de correu del lloc web d’Alexandre Deulofeu (recordatori).

1. Presentació.

En aquesta tramesa del lloc web d’Alexandre Deulofeu, us informem que l’emissió per TV3 del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» s’ha postergat al dimarts 19 de setembre del 2017, dins del programa «Sense Ficció».

Tot i així, el passi previst pel dimarts 5 de setembre als Cinemes Girona es manté i, si no hi ha res de nou, tindrem un cinefòrum amb el nét d’Alexandre Deulofeu, l’historiador Juli Gutièrrez Deulofeu, i altres persones que han participat en el documental.

Un misteriós incident informàtic ha impedit de veure, durant un temps, la nostra pàgina amb els capítols descrits per Alexandre Deulofeu sobre la cultura irlandesa. Hem recuperat les diferents versions, corresponent a cadascun dels vuit idiomes del nostre lloc web, i us les tornem a oferir.

Finalment, us recordem, a les persones que us han fet arribar aquest butlletí indirectament, com podeu donar-vos d’alta amb la vostra pròpia adreça de correu electrònica.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.


Equip de la Matemàtica de la Història.
http://deulofeu.org


2. 5-9-2017. Emissió del documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur» als cinemes Girona de Barcelona.

 

Benvolgudes amigues i amics,

Us informem que el documental «Alexandre Deulofeu, l’historiador del futur», per raons de programació, s’ha ajornat fins el proper dimarts 19 de setembre dins el programa «Sense ficció» de TV3.

Recordem que aquest documental és una coproducció que han dut a terme Visiona TV i TV3 inspirant-se en el nostre llibre «La matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global», de Juli Gutièrrez Deulofeu.

Abans, però, es realitzarà la pre-estrena als Cinemes Girona de Barcelona, el dimarts dia 5 de setembre a les 20 hores.

Aquest passi del documental es completarà amb un cinefòrum posterior entre el públic, l’historiador i nét d’Alexandre Deulofeu, Juli Gutièrrez Deulofeu, i d’altres personatges que apareixen al documental.

Podeu adquirir les entrades a:

http://www.cinemesgirona.cat/projeccions/visions-documentals-programacio-temporada-2016-17/

No cal dir que us esperem a tots i que tenim força ganes de veure-us!

Gràcies una vegada més pel vostre suport.


Una abraçada,
Equip Lapislàtzuli.


http://www.deulofeu.org/5-9-2017-emissio-del-documental-alexandre-deulofeu-lhistoriador-del-futur-en-els-cinemes-girona-de-barcelona/

3. Recuperació dels capítols d’Alexandre Deulofeu sobre la cultura irlandesa.

 

Un dels problemes dels informàtics que fem servir Internet és que de vegades tenim inconvenients que no sabem si són fruit d’un accident o bé d’una intervenció maliciosa.

Darrerament, hem tingut seriosos problemes per mostrar una de les pàgines del nostre lloc web, la relativa als capítols que va escriure Alexandre Deulofeu on descriu la cultura que ell anomena irlandesa, que és també en part escandinava. Durant un temps totes les seves versions estaven esborrades.

Davant el dubte, i un cop recuperades totes les versions fins ara disponibles, compartim amb vosaltres els enllaços de les diferents versions d’aquesta pàgina en els vuit idiomes del nostre lloc web.

La cultura irlandesa és anterior, en el seu primer cicle, al segon cicle de la cultura romànico-gòtica o cultura catalana. Els seus primers sacerdots són druides, però s’incorpora al cristianisme uns anys després d’haver-se generat.

A continuació us mostrem totes les versions:

Català:

Capítols 39, 40 i 41 del llibre «Les cultures europees» (volum III de la «Matemàtica de la Història»), dedicat a la cultura irlandesa. Pàgines 216 a 223. Alexandre Deulofeu.

«Tenint en compte que en fer l’estudi del procés político-social del pobles d’Europa hem deixat d’estudiar Irlanda per trobar-se fora del camí de l’onada creadora, com es pot veure en el mapa del final del II volum (Els Grans Errors de la Història), creiem convenient, abans d’entrar en l’estudi del procés creador irlandès, de fer una ràpida exposició del seu procés político-social i donar els límits entre els quals es troba compresa l’època de gran fraccionament demogràfic, que fixem entre els anys 150 i 800 després de Crist (…)».

http://www.deulofeu.org/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

Castellano:

Capítulos 39, 40 y 41 del libro «Las culturas europeas» (volumen III de la «Matemática de la Historia»), dedicados a la cultura irlandesa. Páginas 216 a 223. Alexandre Deulofeu.

«Teniendo en cuenta que al hacer el estudio del proceso político-social de los pueblos de Europa hemos dejado de estudiar Irlanda por encontrarse fuera del camino de la onda creadora, como se puede ver en el mapa del final del II volumen (Los Grandes Errores de la Historia), creemos conveniente, antes de entrar en el estudio del proceso creador irlandés, de hacer una rápida exposición de su proceso político-social y fijar los límites entre los cuales se encuentra comprendida la época de gran fraccionamiento demográfico, que fijamos entre los años 150 y 800 después de Cristo (…)».

http://www.deulofeu.org/es/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

English:

Chapters 39, 40 and 41 of book «European Cultures» (volume III of «Mathematics of History»), dedicated to Irish culture. Pages 216 to 223. Alexandre Deulofeu.

«When we studied the socio-political process of the European peoples, we omitted Ireland because it was away from the path of the creative wave, as can be seen in the map at the end of volume II (The great errors of History). We think it is now proper, before getting into the study of the Irish creative process, to rapidly expound its socio-political process and to establish the boundaries within which is to be found the period of great demographic fractioning, which we have established between the years 150 and 800 A.D. (…)».

http://www.deulofeu.org/en/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

Français :

Chapitres 39, 49 et 41 du livre «Les cultures européennes» (volume III de «La Mathématique de l’Histoire»), adressé à la culture irlandaise. Pages 216 à 223. Alexandre Deulofeu.

« Quand on a fait l’étude sociopolitique des peuples de l’Europe, on a laissé de côté l’étude de l’Irlande, car elle se trouvait hors du parcours de la poussée créatrice, ce qu’on peut voir dans la carte a la fin de volume II (Les grandes erreurs de l’Histoire). Avant d’entreprendre l’étude du procès créateur irlandais, il nous semble approprié de faire un exposé rapide de son procès sociopolitique et d’établir les limites entre lesquels est comprise l’époque de grand fractionnement démographique, que nous avons fixé entre les années 150 et 800 ap. J.-C. (…) ».

http://www.deulofeu.org/fr/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

Deutsch:

Kapitel 39, 40 und 41 „Les cultures europees” („Die europäischen Kulturen”) (Volumen III der „Matemàtica de la Història” („Mathematik der Geschichte”)) gewidmet der irischen Kultur. Seiten 216 bis 223. Alexandre Deulofeu.

Als wir den politisch-sozialen Prozess der europäischen Völker studierten, haben wir die Betrachtung von beiseite Irland gelassen, da sich Irland abseits des Weges der wachsenden Welle befand, wie man in der Mappe am Ende des II. Volumens („Els Grans Errors de la Història” („Die größten Fehler der Geschichte”)) sehen kann. Wir glauben, dass es angebracht ist, vor dem Studium des wachsenden Prozesses von Irland, eine schnelle Erläuterung seines politisch-sozialen Prozesses zu machen und die Grenzen festzulegen, zwischen denen man die Epoche der großen demographischen Aufteilung verstehen kann, welche wir in den Jahren 150 bis 800 nach Christus festlegen (…)“.

http://www.deulofeu.org/de/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

Italiano:

Capitoli 39, 40 e 41 del libro «Le culture europee» (volume III della «Matematica della Storia», dedicato alla cultura irlandese. Pagine 216 a 223. Alexandre Deulofeu.

«Nel fare lo studio del processo politico-sociale dei popoli di Europa abbiamo lasciato da parte lo studio dell’Irlanda, che si trovava fuori dall’itinerario della marea creatrice, como si puo vedere nella cartina alla fine del secondo volume (I grandi errori della Storia). Per questa ragione ci sembra conveniente, prima di entrare a fondo nello studio del processo creativo irlandese, di fare una rapida esposizione del suo processo politico-sociale, e stabilire i limiti entro i quali si trova compresa l’epoca di grande frazionamento demografico, che abbiamo stabilito fra gli anni 150 e 800 d.C. (…)».

http://www.deulofeu.org/it/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

Esperanto:

Ĉapitroj 39, 40 kaj 41 de la libro «La eŭropaj kulturoj» (volumo tria de la «Matematiko de la Historio») dediĉita al la irlanda kulturo. Paĝoj de 216 ĝis 223. Alexandre Deulofeu.

«Ĉar dum la trastudo de la politika-socia procezo de la eŭropaj popoloj ni ne trastudis Irlandon ĉar ĝi troviĝis ekster la vojo de la krea ondo, kiel konstateble en la mapo fine de la 2a volumo (La grandaj eraroj de la Historio), ni kredis oportune antaŭ ekstudi la irlandan krean procezon, prezenti rapidan bildon de ĝia politika-socia procezo kaj fiksi la limojn inter kiuj troviĝas la epoko de granda demografia dispartigo, laŭ nia kalkulo inter la jaroj 150 kaj 800 pK. (…)».

http://www.deulofeu.org/eo/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/

Occitan:

Capitols 39, 40 e 41 del libre «Las culturas europèas» (volum III de la «Matemàtica de la Història» (Matematica de l’Istòria), dedicat a la cultura irlandesa. Paginas 216 a 223. Alexandre Deulofeu.

«Quand avèm fait l’estudi del procés politic—social del pòbles d’Euròpa avèm quitat d’estudiar Irlanda per que se troba defòra del camin de l’èrsa creadoira, coma se pòt veire en la mapa del final del II volum, los Grans Errors de la Història (Las Grandas errors de l’Istòria). Ara cresem oportun, abans de dintrar en l’estudi del procès creador irlandés, de far una rapida exposicion del sieu procès politic—social e de balhar los límits entre los quals se troba compresa l’epòca de grand fraccionament demografic, que fixam entre los ans 150 e 800 despús de Crist (…)».

http://www.deulofeu.org/oc/capitols-39-40-i-41-del-llibre-les-cultures-europees-volum-iii-de-la-matematica-de-la-historia-dedicat-a-la-cultura-irlandesa/


4. Llista de correu del lloc web d’Alexandre Deulofeu (recordatori).

 

Des de que hem incorporat el sistema «PHP List» dins de les trameses del lloc web d’Alexandre Deulofeu, qualsevol internauta pot donar d’alta la seva adreça de correu electrònica i rebre els nostres butlletins.

Recordeu, als qui heu rebut aquest missatge de part d’una altra persona i us voleu donar d’alta per primer cop, que heu de confirmar la vostra adhesió al butlletí, seguint les passes que us va assenyalant el sistema «PHP List».

No és gens complicat, però és una mesura de seguretat per tal de comprovar que el titular de l’adreça consenteix aquesta alta.

A continuació us assenyalem l’enllaç que mostra la pàgina en català que us permetrà introduir la vostra adreça de correu:

https://deulofeu-lists.pangea.org/?p=subscribe&id=1

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Comments are closed.